Hyvää ja helppoa arkiruokaa tai vaikkapa viikonlopun etkoille. Hommaa isoja paprikoita sen verran kuin ruokailijoita. Leikkaa paprikan kanta pois ja irrota siemenet sisältä. Leikkaa paprikoiden alaosa tasaiseksi, että ne pysyvät pystyssä. Laita paprikat uunivuokaan ja paahda niitä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, sen verran että ne mytivöityvät sopivan pehmeiksi.
Ruskista jauheliha ja sipulit paistinpannulla. Lisää mausteet, keitetty riisi ja juusto sekä kerma. Pilko kantaosaan jäänyt paprika ja lisää seokseen. Sekoittele ja täytä paprikat jauhelihaseoksella. Ripottele paprikoiden päälle raastettua juustoa ja kuorruta niitä 225 asteessa uunissa sen verran, että juusto sulaa. Maukasta!
Täytetyt paprikat
4 isoa paprikaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 lihaliemikuutio
1 tl kuivattua tinjamia
1 dl raastettua juustoa
1 dl ruokakermaa
1 dl keitettyä riisiä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Kuorrutukseen juustoa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti