En ole aiemmin valmistanut naudan ribsejä, mutta barbequen luvatussa maassa Amerikassa se on yleistä. Naapurissa teurastettiin pari sonnia ja tällä kertaa teurastaja otti talteen useamman pätkän ribsejä jauhelihaksi jauhamisen sijaan.
Valmistin ribsit samalla tavalla kuin porsaan ribsit. Hieroin Espanjasta ostamani kuivamarinadia lihan pintaan ja pyöräytin ympärille kelmun. Annoin lihan maustua yön yli. Tällä kertaa savustin lihan pallogrillissä. Savustuspöntössäkin homma onnistuu. Taittelin alumiinifoliosta tiiviin noin 10 x 10 cm kokoisen neliönmuotoisen pussin. Laitoin sisään hickory-pellettejä, joita olin tilannut netistä. Hickorylla lihasta tulee mielestäni lempeämmän makuinen , kuin esimerkiksi lepällä savustettuna. Taittelin pussin kiinni ja tein siihen pienen reiän veitsellä. Heitin pussin hyvän hiilloksen päälle ja laitoin ritilän paikalleen. Odottelin sen aikaa, että savua alkoi muodostua ja laitoin lihan ritilälle. Kansi päälle ja savustus alkoi.
Kääntelin lihaa noin 5 minuutin välein ja jatkoin savustusta niin pitkään, kuin savua riitti. Lihaan tuli kaunis grillattu pinta samalla. Savun loputtua laitoin lihan 150 asteiseen leivinuuniin uunivuokaan ja alumiinifolion päälle. Annoin lihan kypsyä hiljalleen noin viisi tuntia. Uunin lämpö oli laskenut hiukan yli 100 asteeseen. Otin lihat uunista ja leikkasin ne annospaloiksi kylkiluiden välistä. Levitin palojen päälle grillauskastiketta ja otin niihin vielä värin sähköuunissa grillivastuksen alla.
Liha oli todella mureaa ja savun maku juuri sopiva. Lisukkeeksi tein coleslawta. Raastoin pari porkkanaa raastimella ja pilkoin kaalia ohuiksi suikaleiksi. Laitoin ainekset kulhoon ja sekoittelin joukkoon valkoviinietikkaa, sokeria, suolaa ja mustapippuria. Lisäsin majoneesin ja sinapin. Sekoittelin ja laitoin jääkaappiin tekeytymään.
Coleslaw
2 porkkanaa raastettuna
1/4 keräkaali suikaleina
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
Mustapippuria rouhittuna
1dl majoneesia (kermaviiliä voi lisätä myös)
1 tl Dijon sinappia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti