Tavoitteena oli tehdä toisinto Espanjassa testatusta paellasta. Täytyy sanoa, että osui kohdalleen ja maaliin meni! Tuoreilla simpukoilla ja ravuilla toki maku olisi ollut vieläkin parempi, mutta minkäs teet, kun niitä vaan ei saa näillä leveysasteilla.
Kaiken kaikkiaan homma oli helppo ja nopea. Annoksesta olisi riittänyt ainakin neljälle hengelle, sen verran iso satsi tuli. Maistuu varmaan hyvälle lämmitettynäkin.
Ensin pilkoin paprikan, sipulit ja tomaatit. Samalla laitoin lämpenemään kanaliemen kattilaan. Paistoin isolla paistinpannulla pippurilla, chilillä, persiljalla ja sitruunamehulla marinoidut broilerin fileesuikaleet. Siirsin kypsät suikaleet lautaselle odottamaan. Lisäsin pannuun öljyä ja laitoin mukaan hienonnetut sipulit ja paprikat. Kuullottelin niitä hetken ja lisäsin pannulle mausteet. Hetken kuluttua lisäsin riisin ja sekoittelin sen verran, että sahramin väri tarttui riiseihin. Kaadoin päälle viiniä ja hetken kuluttua pilkotut tomaatit ja kanaliemen.
Annoin seoksen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisäsin mukaan broilerin, simpukat, mustekalan ja ravut. Lopuksi lisäsin suolaa ja pippuria, sekä päälle koristeeksi silputtua persiljaa. Riisi saa olla napakkaa ja seos aika kosteaa. Mikäli näyttää siltä, että nestettä haihtuu keittämisen aikana liikaa ja seos alkaa kuivua, kannattaa lisätä kanalientä.
Paella
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 tomaattia
1 paprika
1 rkl oliiviöljyä
1 pussi paellamaustetta (1 tl sahramia, 2 tl savupaprikajauhetta, 1/2 tl kuivattua chiliä, 1 tl mustapippuria rouhittuna)
2 dl valkoviiniä
3 dl pitkäjyväistä riisiä
6 dl kanalientä
8 kpl kuorellisia simpukoita (rasia säilykesimpukoita)
8 kpl mustekalanrenkaita
8 kpl kuorellisia katkarapuja tms.
300 g broileria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 rkl hienonnettua persiljaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti