Käytiin espanjalaisella lounaalla paikallisessa ostoskeskuksessa. Tilasin ahneuksissani espanjalaisen munakkaan ja porsasta tomaattikastikkeessa. Vähempikin olisi riittänyt, mutta onneksi Kimmo auttoi ystävällisesti ottamalla osan munakkaasta.
Tomaattikastike oli erittäin maukasta ja porsaanliha mureaa. Kastikkeessa oli ainakin tomaatteja, vihreää paprikaa ja maltillisesti mausteita. Simppeliä, mutta maukasta.
Valmistin kastikkeen kuullottamalla kattilassa hienonnettua sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä. Lisäsin mukaan tomaattimurskaa, mietoja vihreitä chilejä, kuutioitua paprikaa ja mausteita. Keittelin kastiketta kasaan parikymmentä minuuttia. Kastike saa olla aika makeaa ja hiukan tulista. Lopuksi lisäsin tuoreet mustekalan palat ja sammutin lieden. Mustekalat kypsyivät hetkessä. Patonki toimii hyvin lisukkeena ja sillä on hyvä dippailla loput kastikkeet.
Mustekalan sijaan voi käyttää vaikka katkarapuja, broileria, porsaansuikaleita, chorizoa tai nauttia kasvisversiona ilman lihaa. Porsaansuikaleet ja broileri täytyy tietenkin paistaa ennen kastikkeeseen lisäämistä.
Tomaattikastike
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tölkki tomaattimurskaa (Mutti)
1 mieto vihreä chili siemenet poistettuna
1 paprika
1 tl savupaprikajauhetta
1 rkl sokeria
1 rkl punaviinietikkaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti