Intohimoisen ruokaharrastajan ruuanlaitto-blogi. Kuvia ja reseptejä rennolla otteella. Maku on tärkein.
sunnuntai 11. tammikuuta 2015
Porsaan ulkofilepihvit uunijuureksilla
Tässä on joutunut olosuhteiden pakosta kehittelemään hiukan vähemmän hiilihydraattipitoisia ruokia. Yllättävän hyvin olen niitä keksinyt ja ruuat ovat jopa maistuneet tosi hyville. Kastikkeen olen jättänyt tästä ohjeesta edellä mainitusta syystä pois. Porsaanlihan maustamisesta on tullut myös kysymyksiä, joten päädyin tällä kertaa tähän oikein maukkaaseen ja talveen sopivaan ruokaan. Alunperin oli aikomus tehdä porsaankyljyksiä, mutta en löytänyt niitä kaupasta. Päädyin sitten ulkofilepihveihin.
Porsaanlihasta saa maukasta hyvällä itse tehdyllä marinadilla. Variaatioita on lukuisia ja tällä kertaa tein soijakastikepohjaisen marinadin. Sekoitin marinadin ainekset pienessä kulhossa ja kaadoin sen pihvien sekaan tiiviiseen muovipussiin. Lihaa on hyvä marinoida vähintään kaksi tuntia, mutta paras lopputulos tulee, kun antaa lihojen marinoitua jääkaapissa yön yli.
Liha otetaan huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Paistamiseen käytin rypsiöljyä. Pannu saa olla kohtuullisen kuuma, kun liha laitetaan pannulle. Isompi määrä lihaa kannattaa paistaa useammassa erässä, ettei pannu jäähdy ja homma mene keittämiseksi. Tässä on hyvä muistuttaa, että jos ei ole väriä, ei ole makua! Tämä pätee kaikkeen paistamiseen. Pihvejä paistelin noin neljä minuuttia molemmilta puolilta. Lopuksi ripsautin pihvien päälle suolaa ja pippuria.
Uunijuurekset paloittelin sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja laitoin ne kulhoon. Päälle lorautin oliiviöljyä, hunajaa ja hiukan punaviinietikkaa. Lopuksi lisäsin mausteet ja pyörittelin kuutoita kulhossa. Kypsensin juureksia uunipellillä noin puoli tuntia 225 asteessa. Laskin lämpötilan 200 asteeseen ja jatkoin kypsennystä vielä noin 15 minuuttia. Maistoin punajuurta kypsennyksen loppuvaiheessa ja se tuntui sopivan kypsältä.
Marinadi
1/2 dl soijakastiketta
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
2 rkl tuoretta tinjamia hienonnettuna (kuivattu käy myös)
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tl dijon sinappia
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl savupaprikajauhetta
Uunijuurekset
2 porkkanaa
2 pientä punajuurta
1 punasipuli
1 pieni lanttu
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl hunajaa
2 rkl hienonnettua tuoretta tinjamia
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
1/2 tl kuivattua chiliä
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti