Niin kuin aiemmin oli puhetta, tapa voi olla melkein mitä tahansa pientä naposteltavaa. Sovelsin Espanjassa maistamiani tapaksia kotioloihin. Leikkasin vehnäpatongista noin parin sentin paksuisia viipaleita. Päälle pirskottelin oliiviöljyä. Pintaan voi hieroa halkaistua valkosipulia. Patongin päälle laitoin ilmakuivattua kinkkua, juustoa ja grillattua paprikaa. Sitä pitäisi saada isommista kaupoista säilykkeenä. Parempi tulee, jos itse paahtaa paprikat uunissa mustaksi ja poistaa kuoren pois.
Toisten patonkiviipaleiden päälle laitoin oliivitahnaa ja kinkkua. Oliivit kuuluvat myös olennaisena osana suolaisiin naposteltaviin Espanjassa. Tällä kertaa käytin sieltä tuotuja valkosipulitäytteisiä vihreitä oliiveja. Maustamattomia sipsejä tarjottiin myös usein oluen kanssa. Patongin päällä tarjottiin myös graavilohta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti