sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Lohitartar


Lohitartar sopii hyvin esimerkiksi ruissipsien tai hapankorppujen päälle. Joskus olen laittanut sitä ohuiden rieskojen päälle ja kierittänyt rieskan rullalle. Veitsellä leikkaamalla pötköstä kiekkoja saa mukavia suupaloja vaikka illan istujaisiin. Tämä on superhelppo, mutta tosi maukas ohje. Lohen sijaan voi käyttää vaikka katkarapuja, hienonnettua kylmäsavulihaa tai vaikkapa choriso-makkaraa.

Yleensä käytän kylmäsavulohta, mutta graavilohi sopii hyvin myös. Lohi kannattaa laittaa hetkeksi pakastimeen, koska kalan hienontaminen on helpompaa hiukan jähmeänä. Kalasta poistetaan nahka fileerausveitsellä. Mikäli kala on jo valmiiksi siivutettu, hienontaminen pieniksi kuutioiksi riittää. Hienonnettu kala, smetana, tuorejuusto ja hienonnettu ruohosipuli sekoitetaan keskenään kulhossa. Mukaan lisätään mausteet ja lohitartar on valmista. Mikäli massa tuntuu liian paksulta, lisätään sekaan hiukan ruokakermaa. Yleensä suolaa ei tarvitse lisätä, koska kala on niin suolaista.

Lohitartar

150 g kylmäsavulohta
1 dl smetanaa
1 dl tuorejuustoa (esim. ruohosipulilla maustettua)
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia (kevätsipuli ja punasipuli käyvät myös)
1/2 tl rouhittua mustapippuria
ripaus kuivattua chiliä
loraus ruokakermaa tarvittaessa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti